19 Şubat 2012 Pazar

  • Peyzaj Mimarlığı Nedir?
  • Peyzaj Teknikerliği Nedir?
Peyzaj mimarlığı, çevre ile fonksiyonel bir bütünlüğe ulaşabilmesi için çevre tasarımına ihtiyaç vardır. Bu nedenle çevre bakanlığı ve orman bakanlığı ayrıca belediyeler olmak üzere tüm kamu sektöründe meslek eğitimi sürdürülebilir.
Peyzajın, mimar mesleği ile ilişkisi vardır. Çünkü peyzaj zaten bir mimaridir. Ama sakın mimarla peyzajı karıştırmayın , peyzaj kendi alanında özel eğitim görmüş kişilerdir. Mimarlar peyzaj işleri yapamaz.
Peyzaj teknikerleri, tıpkı peyzajistler gibi bahçe düzenlenmesi ve onarımında çalışır. Park ve bahçeleri düzenler gerekli yerlere mevsimlerine göre süs bitkileri seçer bunlarla ilgilenir ve dikimi, gübrelenmesi, sulanması gibi temel ihtiyaçlarını yapar. Peyzaj teknikerleri, çizim araçları, tesviye araçları, bilgisayar gibi malzemeler kullanır. Bu melsek için, bitkilerin biyolojisinden iyi anlamak gerekir. Ayrıca açık havada çalışmayı, doğayı seven kişiler bu işi daha sağlıklı yapabilirler. Açık arazide bu işi yaparlar. Üniversitelerin “peyzaj” bölümlerinden yetiştirilen bu kişiler, 2 yıllık bir eğitim görürü. Bu eğitim sürecinde botanik bilimi, bitki biyolojisi, bitki ekolojisi, malzeme bilgisi, çizim tekniği ve süs bitkileri hakkında eğitim görürler. Bu kişiler yeteneklerine göre ücret alırlar ancak özel sektörde çalışan kişiler asgari ücretin 3 katı gibi bir Mevla ile çalışırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder